Разривът в съвместната дейност на прокуратурата и МВР за  противодействие

...
Разривът в съвместната дейност на прокуратурата и МВР за  противодействие
Коментари Харесай

Прокуратурата и МВР да си направят турнир по дартс!

Разривът в взаимната активност на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за  противопоставяне на престъпността доближи плашещи размери и в това време все по-отчетливо се трансформира в детинска свада от сорта " На ти си куклата, дай си ми парцалките ". На всички е ясно, че по силата на писаните закони двете институции ще би трябвало да играят в един тим против отбора на бандитите, само че вършат всичко допустимо противниковият тим да завоюва мача. Защото, вместо да го натискат заедно в полето му, те се ритат по кокалчетата в личната си половина.

 

Тази седмица обтегнатите връзки сред институциите на Бойко Рашков и Иван Гешев означиха своя следващ връх. Стигна се до такава степен прокуратурата да кани шефовете на главните МВР-служби, ДАНС и Военното разузнаване, с цел да им изплаче тъгата си какъв брой самотно се усеща следствието на закононарушенията. Особено в разнищването на случаи като заканите против депутата Христо Петров-Ицо Хазарта, журналиста от " Биволъ " Атанас Чобанов, общинският консултант Борис Бонев и дори самия вътрешен министър Бойко Рашков.

" Единствено със взаимни дейности сред правоохранителните институции и представителите на правосъдната власт (в частност на прокуратурата, несъмнено - бел. ред.) публичният интерес ще бъде предпазен и ще бъде обезпечена сигурността на жителите ", проплака държавното обвиняване.

В същото време, ведомството на господин Гешев не пропусна да се позове на личната си изключителност, реализирана с помощта на малоумните ни законотворци - че е единственият орган, който е способен да преценя налице ли е осъществено закононарушение, или не е налице. Тоест - до произнасянето й по този въпрос, Министерство на вътрешните работи, ДАНС и останалите проверяващи служби живеят в някаква илюзия, мислейки си че се борят с престъпността. 

Да оставим настрани претенциите и на двете страни в кавгата. Ситуацията щеше да е смешна, само че поради навирилата глава битова престъпност и несекващия вкус на проведената й посестрима (особено на корумпираните висши служители и белите якички), тя си е напряко трагична. И то толкоз трагична, че е неуместно за решаването й да черпим потребни хрумвания от интернационалния опит - такива оздравителни хрумвания просто не съществуват! 

Да беше рецесия в 10-годишен брак, по какъв начин да е - може да се потърси съвет извън, че и да се откри. Даже на психолог може да се иде - все ще помогне някак. Но в нашия случай като че ли психиатърът е по-подходящ...

Макар че в средите на прокуратурата понякога се раждат оригинални  хрумвания. Като тази на Камарата на следователите да се провежда " благотворителна другарска (има си хас да е неприятелска! - бел.ред.) среща по шахмат сред тим на Националната следствена работа (НСлС) и тим на Министерски съвет ". Предложението бе отправено в писмо до премиера Кирил Петков, като концепцията на следователите е средствата да бъдат предоставени на фондация „ Емил Шарков “ в помощ на децата на починалите чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Предложението е любопитно и концепцията може да се създаде. Например - ведомствата на Рашков и Гешев могат да провеждат шампионат по дартс, вместо да си " разменят " стрели посредством медиите. Турнирът би бил доста сполучлив, в случай че участниците проявят възприятие за комизъм и вместо обичайните цели, състезателите от единия екип се целят в лика на шефа на противниковия отбор. И противоположното.

Въобще, не всичко е окончателно изгубено. Има избавление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР